Clenbuterol terskel Diskusjon åpner dør for store modifikasjoner i WADA Anti-Doping Protocol

Clenbuterol Threshold Diskusjon åpner dør for store modifikasjoner i WADA Anti-Doping Protocol
av Millard Baker

Bodybuilders har benyttet seg av clenbuterol for sine allment kjente fett tapsegenskaper så vel som den påståtte Sevilla FC Skjorter anabole egenskaper noensinne fordi Dan Duchaine antydet forbindelsen for over to tiår siden. Clenbuterol er en kjent medisiner i kroppsbyggingsverdenen, men har holdt seg stort sett ukjent for mainstream frem til nylig.

Nyheten om at Trip de France-mester Alberto Contador evaluerte positivt for Clenbuterol på Trip de France i 2010 la til en ny medisinering til publikums leksikon med ytelsesforbedrende medisiner. Contador ble fanget med uendelig små mengder clenbuterol. Contador erklærte at Clenbuterol ble resultatet av bruken av forurenset. Tallrike fagfolk mener dette er en ekstremt sannsynlig forklaring på de små mengdene av Clenbuterol oppdaget.

Ikke bare er det presedens for dette i den vitenskapelige litteraturen, men denne måneden koblet Mexicos nasjonale fotballag åpenbart Clenbuterol -positiver i fem spillere til en bestemt gruppe kjøtt forurenset med Clenbuterol.

World Anti-Doping Company (WADA) kan være nødvendig for å erkjenne at Clenbuterol-positiver kan følge av forurensede matprodukter. Som et resultat kan WADA bli pålagt å forlate sin “nulltoleranse” -politikk for Clenbuterol utnytte til fordel for en politikk som muliggjør akseptabel “terskelverdier” av Clenbuterol i dopingprøver.

WADAs vitenskapsdirektør Oliver Rabin innrømmet at problemet med en Clenbuterol -terskel er noe som kan foreslås for WADA Executive Committee i september.

“Det er ekstremt få situasjoner med Clenbuterol, så det er ikke umulig å takle fra sak til sak,” sa Rabin.

“Vi kan komme med forslag til WADA Executive Committee for å oppgi over et visst nivå at det absolutt er doping, så vel som på et nivå til at det kan være enda mer vurdering i en sammenheng med tidligere resultater eller fremtidige resultater fra utøveren.

Dagen etter at Oliver Rabin kom med sine kommentarer til pressen, ga Wada ut en offisiell uttalelse om nettstedet sitt som distanserte seg fra Rabins uttalelse. Wada, tydelig opprørt over Rabins kommentarer til pressen, hevdet at det foreløpig ikke er noen terskel aktivert for Clenbuterol, så vel som det ikke er planer om å introdusere en terskel for Clenbuterol.

Etter den nåværende medieavtalen i forhold til Clenbuterol, ønsker WADA å rydde opp i følgende:

1. Clenbuterol er en forbudt forbindelse så vel som det ikke er noen terskel som denne forbindelsen ikke er forbudt.

2. For tiden er det ingen planer om å innføre et terskelnivå for Clenbuterol.

3. Det er mulig at under spesifikke situasjoner kan eksistensen av et lavt nivå av clenbuterol i en idrettsutøver prøve være et resultat av matforurensning. Imidlertid er hver situasjon annerledes så vel som alle krav til aspekter som skal tas i betraktning.

4. Under verdens antidopingkode forutsetter resultatadministrasjon av situasjoner sjansen for en idrettsutøver å diskutere nøyaktig hvordan en forbudt forbindelse gikk inn i kroppen hans.

5. Neste uke vil WADA Lab -fagfolk møtes, slik de gjør regelmessig, så vel som blant andre problemer vil snakke om omstendighetene med hensyn til Clenbuterol. Ingen avgjørelser vil bli tatt på dette tilfredsstillende, så vel som noen form for forslag, vil da bli evaluert så vel som diskutert på WADA Health, medisinsk så vel som forskningsstudieutvalg med tanke på utarbeidelsen av 2012 -listen.

6. Kraften til å ta en beslutning så vel som å omfavne listen over 2012 til WADA Executive Committee, sammensatt på samme måte av sportsbevegelsen så vel som regjeringer, som vil tilfredsstille i september.

Wada vil avstå fra å komme med enhver form for enda mer kommentar om Clenbuterol frem til evalueringsprosessen er fullført.

Hvis WADA endrer sin mangeårige Ajax Skjorter “nulltoleranse” -politikk, føler mange mennesker at det i hovedsak ville kondolere utnyttelsen av ytelsesforbedrende medisiner (PED-er) i det minste opp den anerkjente terskelen. Hvis WADA vedtar terskelpolitikken for sin antidopingkode i 2012, Atletico Madrid Skjorter kan den sette en presedens for større modifikasjoner til koden i årene som kommer.

Politikkendringen kan også ha store implikasjoner for situasjonen til Alberto Contador. Mens han evaluerte positivt for Clenbuterol på Trip de France i 2010, ble han frikjent av det spanske sykkelforbundet etter at han overtalte dem om at kilden til Clenbuterol var forurenset mat. Han var ikke disiplinert så vel som tillatt å fortsette racing. Han vant Giro d’Inalia 2011, så vel som en foretrukket å vinne turen de Frankrike i 2011. Imidlertid har den verdensomspennende Cycling Union (UCI) så vel som WADA anket kjennelsen til domstolen for voldgift for sport (CAS). CAS er arrangert til retningslinjer for Contadors situasjon i august.

artikkelkilde

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.