Busy Mommies vil elske denne raske egenomsorgsrutinen

Er mamma-livet som får deg til å hoppe ut på egenomsorg? Det kan være lurt å tenke nytt på det. La oss innse det: Hvis du ikke er på ditt beste, hvordan kan du forvente å være ditt beste for alle rundt deg som er avhengig av deg hver dag? Du kan ikke. Og det er grunnen til at det å ta tid til egenomsorg ikke er en egoistisk handling. Det er faktisk ganske uselvisk, for når du tar deg tid til din egen velvære, lar det deg være på ditt beste. Og det er gode nyheter for hele familien.

Så stort som egenomsorg er, er mamma-livet hektisk. Det er grunnen til at det å starte morgenen med denne grunnleggende fem- eller 10-minutters rutinen, må være hver mors nye beste venn. Du kan ta deg tid i fem minutter selv på de travleste dagene, eller 10 hvis du har litt mer tid i AM, og det vil gjøre underverker for din fysiske og mentale helse.

Den raske rutinemessen for egenomsorg for morgenen vil elske

Still telefonen din (tid: fem eller 10 minutter). Så mye som du kanskje vil strekke deg etter telefonen når du først våkner, kan du prøve å motstå trangen. Å stille telefonen i noen få minutter, da du gir deg tid til å tilpasse deg dagen, er en av de største gavene du kan gi deg selv. Ved å fjerne distraksjonen av ringen eller ding når du fokuserer på egenomsorg, lar du deg være helt til stede for det du gjør.

Det hjelper deg ikke bare å holde deg i samsvar med din egenomsorgsrutine, men bruker også sine egne helsemessige fordeler. “Ofte å bruke og svare på telefonen din kan øke angsten og angsten og forårsake søvnproblemer som lavere søvnkvalitet,” beskriver Janine Faber, Med, RDN, LD, fra Janine Faber Nutrition.

Så bruk den “ikke forstyrr” -funksjonen og slutt å stresse over den. Meldingene dine vil fremdeles være der og vente på deg når du er klar.

Øv dyp pust (tid: ett minutt, eller tre hvis du har mye mer tid). Når du har fjernet distraksjoner, kan du ta ett minutt å fokusere på pusten. Øv på å ta dypt, sakte, kontrollerte pust inn og ut. Pust inn dypt gjennom nesen mens du prøver AC Milan Skjorter å trekke luften inn i magen. Hold pusten i noen sekunder før du slipper. Når du puster ut, pust ut dypt gjennom forfølgende lepper som om du plystret til all luften fra magen er frigjort.

Denne handlingen med magepust spiller en stor rolle i angststyring. “Dyp diafragmatisk pust hjelper med å stimulere veier i kroppen som forårsaker avslapning og angstlindring,” beskriver Sarah Pflugradt, MS, RD, eier av Sarah Pflugradt Nutrition. Selv om det å ta noen få øyeblikk for OGC Nice Skjorter dyp pusting om morgenen kan være gunstig for angst og humør, kan regelmessig praksis med dyp pusting hjelpe når stressende situasjoner utvikler seg når som helst på døgnet.

Strekk (tid: to minutter, eller fire hvis du har mye mer tid). Etter at du har hatt en sjanse til å puste, er det nå på tide å strekke seg. Ikke bare kan tøyning hjelpe deg med å føle deg energisk når du starter dagen, men strekkingen kan tilby en rekke fordeler. Å strekke seg daglig kan forbedre fleksibiliteten og mobiliteten, noe som kan bidra til å minimere skaderisikoen mens du forbedrer holdningen.

I tillegg kan strekk også påvirke den generelle helsen direkte. Chelsea FC Skjorter “Daglig strekk kan forbedre blodstrømmen, som på lang sikt kan bidra til å senke blodtrykket,” beskriver Pflugradt. Strekkingen er også med på å minimere nivåene av sirkulerende angsthormoner som kortisol i kroppen og kan ha en positiv innvirkning på immunforsvaret.

Hva er de beste strekkene å gjøre om morgenen? Prøv å starte med et grunnleggende barns positur og flytte inn i en nedovervendt kjæledyrhund for å åpne opp skuldrene og strekke ut ryggen. Arbeid deg deretter inn i en kriger 1 -positur for å åpne opp hoftene og gjøre deg klar til å starte dagen.

Drikk et glass kaldt vann (tid: ett til to minutter). Å drikke et glass vann virker kanskje ikke som egenomsorg, men denne grunnleggende handlingen kan gå langt i å hjelpe deg med å føle deg best. “Å drikke et glass kaldt vann hjelper ikke bare med fuktighet, men kaldt vann er også forfriskende og foryngende, noe som også kan gi humøret ditt en forbedring,” beskriver Faber.

Så ta deg tid til å nippe til et glass kaldt vann mens du fullfører egenomsorgsrutinen, og du kan finne deg selv å føle deg mye mer våken og oppdatert for å gjøre det.

Skriv ned en ting du elsker om deg selv (tid: ett minutt). For det siste trinnet i morgenens egenomsorgsrutine, ta ett minutt å skrive ned minst en ting du elsker om deg selv hver dag.

Denne grunnleggende handlingen kan skifte tankesett fra selvkritiske tanker og i stedet for å løfte dem. “Hvordan vi ser på oss selv påvirker humøret vårt for dagen og hvordan vi kan styrke og behandle kroppen vår på en positiv måte. Dette er en god modell for barna dine å oppleve også for sin egen selvtillit, ”legger Faber til.

Denne informasjonen er kun til utdanningsformål og er ikke ment som erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du må ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller TREAt et helseproblem eller tilstand. Ta alltid kontakt med legen din før du endrer kostholdet, endrer søvnvanene, tar kosttilskudd eller starter en ny treningsrutine.

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, LDN, CPT

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, CPT er en nasjonalt anerkjent ernæring, diabetes og treningsekspert som viser travle individer hvordan de kan få tid til helse. Hun er grunnlegger og eier av det New Jersey-baserte Vernon Nutrition Center, en ernæringsrådgivningsgruppe som spesialiserer seg på vektstyring, diabetes og familiens ernæring. Hun er forfatter av flere publikasjoner inkludert “2 Day Diabetes Diet” (Reader’s Digest), “Love Your Age” (Prevention/Rodale), og “Belly Fat Diet for Dummies” (Wiley). Som en hyppig medieekspert har Erin dukket opp på kringkastede medier som “The Dr. Oz Show”, “The Doctors”, “The Early Show” og MSNBC, og snakker regelmessig på konferanser og arrangementer over hele landet. Erin ble også kåret til en av ‘Top Health Influencers of 2018’ av Women Fitness Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.