3 Tegn kroppen din trenger en ernærings tilbakestilling

Har du noen gang følt deg ikke helt riktig, men ikke kunne finne årsaken? Sjansen er stor for at ernæringen din kan være skylden. Ubalanser i kostholdet ditt kan påvirke alt fra søvn til fordøyelse og til og med energinivå. Hvis du er sliten, oppblåst eller sliter med å sove, kan dette være et tegn på at kroppen din trenger en ernæring. Slik gjør du det.

Hva tilbakestilles en ernæring?

Glem buzz -ord som “detox” og “rens.” Du trenger ikke en juice rask, detox -te eller noen annen gimmick for å forbedre helsen din. Kroppen din har flere systemer på plass som naturlig avgifter og renser kroppen din gjennom organer som leveren, nyrene og lungene.

Men kroppen din er avhengige av balansert ernæring for å utføre på sitt beste hver dag. Hvis du kommer til kort i å tilby kroppen din med ernæringen den trenger, kan disse ubalansene føre til symptomer som tretthet, oppblåsthet og til og med forstyrret søvn. Når dette skjer, er det på tide å se hardt på hvordan du driver med kroppen din og tilbakestiller ernæringsteknikken din for å sikre at du oppfyller alle dine daglige behov. Når ernæringen din er forbedret, drar hele kroppen din fordel.

Tegn på at du kanskje trenger en ernæring tilbakestilles

Med mindre du er kostholdsekspert, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvilke næringsstoffer – og hvor mye av hver enkelt – du trenger hver dag. Men heldigvis kan kroppen din ofte sende deg subtile tegn når ernæringen din kommer til kort. Ved å være i samsvar med disse tegnene, kan du jobbe for raskt å passende disse næringsubalansene, slik at du kan føle deg best hver dag. Her er noen av de mest betydningsfulle tegnene du kan ha behov for en ernærings tilbakestilling:

Du er alltid sliten. Føler du deg utmattet hele tiden, selv om du sover godt? Det kan være et tegn på at ernæringen din mangler. En rekke næringsstoffer støtter kroppens evne til å konvertere mat til energi og til å utføre daglige funksjoner. Hvis du kommer til en eller mye flere av disse næringsstoffene, kan du begynne å merke en direkte innvirkning på det samlede energinivået.

”Kroppene våre er faktisk veldig godt utviklet og kan ofte gi oss ledetråder om hva som mangler i diettene våre. Lave energinivåer kan være kroppen din som prøver å fortelle deg at du er mangelfull i visse næringsstoffer som magnesium, ”diskuterer reno-basert dietitisk Bridget Wood, RDN, LD, CDCES.

Med så mye som 75 prosent av amerikanerne som kommer til kort når de oppfyller magnesiumbehovene sine hver dag, er det mulig mangel på dette næringsstoffet kan påvirke energien din. For å øke inntaket gir tre en deilig løsning: spis mye mer sjokolade! “Selv om du kan legge til mye mer fullkorn, nøtter eller mørke bladgrønnsaker til kostholdet ditt, kan du også holde det spennende ved å legge mørk sjokolade til din daglige rutine. Mørk sjokolade har omtrent 15 prosent av den daglige verdien av magnesium i bare en unse servering – så legg til et kvadrat til kveldsmåltidet eller til og med havren til frokosten, sier hun.

Mangel på magnesium er ikke den eneste årsaken til tretthet. “Å bli trøtt kan være et tegn på dehydrering,” diskuterer Stacy Davis Rd, Ldn. Selv en liten nedgang i væskeinntaket kan begynne å påvirke energinivået ditt, men hvis du sliter med å drikke vann hver dag, ikke få panikk. Det er mange måter å øke fuktigheten din utenfor bare vann. Du kan prøve å smake på vannet med en skvett juice eller tilføre frukt og grønnsaker, men du kan også legge væske til kostholdet ditt på andre måter. “Supper, smoothies, melk, frukt og juice kan telles som væsker,” legger Davis til.

Det essensielle for å holde seg hydrert er imidlertid konsistens. Hvis du har problemer med å huske å drikke gjennom dagen, gir Davis en nyttig løsning. “Sett en tidtaker på telefonen din for å minne deg på å drikke,” foreslår hun. Du burde ha som mål å drikke minst 8 til 10 kopper vann per dag, med mye mer på varme og/eller aktive dager.

Du føler deg oppblåst ofte. Alle som noen gang har slitt med oppblåsthet, vet hvor ubehagelig det kan være. Heldigvis er det måter du kan justere kostholdet ditt for å redusere oppblåsthet og forbedre fordøyelsen, men du må først gjøre et lite detektivarbeid for å identifisere den underliggende årsaken. Fordi oppblåsthet kan være forårsaket av mange forskjellige grunner, anbefaler kostholdsekspert Charlotte Caperton-Kilburn, MS, RDN, LDN og direktør for sportsernæring ved College of Charleston, å stille deg noen viktige spørsmål, som “har det skjedd en betydelig endring i Fiberinntak eller hydrering? ” Basert på svarene dine, kan du hjelpe deg med å finne ut hvilket område du skal fokusere på for å redusere oppblåsthet.

Hvis du nylig har forbedret fiberinntaket ditt, vil du være sikker på at hydreringsnivået ditt også har forbedret deg. Forbedring av fiber uten nok væske kan øke risikoen for forstoppelse og oppblåsthet. En enkel service er å velge fiberrik mat som også inkluderer væske. “Bytt til fibrøs frukt og grønnsaker som inneholder mye vanninnhold som jordbær, vannmelon, appelsiner, agurker, zucchini, selleri og paprika,” deler Caperton-Kilburn.

Se også ut for plutselige endringer i fiberinntaket. Hvis du raskt øker dinFiberinntak, dette kan føre til oppblåsthet og gass når kroppen din tilpasser seg. Fokuser i stedet på å forbedre fiber med tre til fem gram noen få dager sammen med sakte å forbedre væskeinntaket. Denne gradvise økningen kan tillate deg å glede deg over fordelene med et høyere fiberdiett uten ubehag i mage -tarmkanalen.

Søvnkvaliteten din synker. Dårlig søvn kan tilskrives en rekke ting: stress, søvnmiljø, medisinske tilstander som søvnapné og ernæring. Hvis spenningen din er under kontroll og du har et avvikling av søvnmiljø på plass, kan det være på tide å se på ernæringen din for å se om det kan holde deg tilbake fra å oppnå en nattesøvn.

Hvordan du spiser og hva du spiser kan ha en direkte innvirkning på søvn, med koffein som spiller en essensiell rolle. Det kan være lett å nå for den ekstra koppen kaffe når du føler deg trøtt, men å ha koffein for nær sengetid kan gjøre det til en utfordring å sovne og sove. Koffein er et sentralstimulerende middel, noe som innebærer at det kan holde deg våken hvis du blir tatt for nær sengetid. For å unngå dette, plasser koffeininntaket ditt ut, slik at den siste koffeinholdige drikken er minst åtte timer eller mye mer før leggetid.

Hold også en oversikt over hvor mye koffein du har i løpet av dagen. Høye nivåer av koffein kan redusere serotoninproduksjonen i hjernen, noe som igjen kan øke risikoen for søvnløshet. For å unngå dette, mål å konsumere mindre enn 400 milligram koffein per dag. For å sette det i perspektiv inkluderer en vanlig kaffe på 8 ounce omtrent 95 milligram koffein.

Kostholdet ditt kan også påvirke melatoninproduksjonen, hormonet som hjelper til med å regulere søvnsyklusen. Næringsstoffer som aminosyre -tryptofan hjelper kroppen til å produsere melatonin og finnes i matvarer som fjærkre, nøtter, melk og egg. Å legge en god kilde til tryptofan til kveldsmåltidet ditt kan hjelpe deg med å oppnå en bedre natts søvn. Og for enda bedre resultater, prøv å parre kveldsmåltidet eller snacks med mat som allerede inkluderer en naturlig kilde til melatonin som terte Racing Club de Avellaneda Skjorter kirsebær og oliven.

Hold deg i samsvar med kroppens subtile signaler om at ernæringen din kanskje ikke oppfyller dine behov fullt ut. Når du merker små symptomer på ernæringens ubalanse, tar du tiltak og fokuserer på å tilbakestille ernæringen din, slik at du Everton FC Skjorter kan føle deg på ditt beste Arsenal FC Skjorter hver dag.

Denne informasjonen er kun til utdanningsformål og er ikke ment som erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du burde ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller behandle et helseproblem eller tilstand. Ta alltid kontakt med legen din før du endrer kostholdet, endrer søvnvanene, tar kosttilskudd eller starter en ny treningsrutine.

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, LDN, CPT

Erin Palinski-Wade, RD, CDE, CPT er en nasjonalt anerkjent ernæring, diabetes og treningsekspert som viser travle individer hvordan de kan få tid til helse. Hun er grunnlegger og eier av det New Jersey-baserte Vernon Nutrition Center, en ernæringsrådgivningsgruppe som spesialiserer seg på vektstyring, diabetes og familiens ernæring. Hun er forfatter av flere publikasjoner inkludert “2 Day Diabetes Diet” (Reader’s Digest), “Love Your Age” (Prevention/Rodale) og “Belly Fat Diet for Dummies” (Wiley). Som en hyppig medieekspert har Erin dukket opp på kringkastede medier som “The Dr. Oz Show”, “The Doctors”, “The Early Show” og MSNBC, og snakker jevnlig på konferanser og arrangementer over hele landet. Erin ble også utnevnt til en av ‘Top Health Influencers of 2018’ av Women Fitness Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.